Autorijles

Autorijschool ‘TheoKoops.NL’. Veilig en goed leren autorijden in de omgeving van Assen.

Beleef samen met mij de passie voor het autorijden. Lessen worden aangepast aan jóuw behoeftes. Uitdagend en gestructureerd, waarin plezier voorop staat! Aandacht voor de risico’s van het autorijden: leer veilig en goed autorijden. Samen met mij leer je hóe.


 

 Hoe meld ik mij aan?

Om je aan te melden voor rijlessen of voor meer informatie, kun je contact met ons opnemen via telefoon (+31 650 650 130) of via e-mail (info@theokoops.nl). Ook kun je je gemakkelijk en snel aanmelden via de registratieknop.

Klik hier om je snel te registreren

 

 

 

Visie

Mijn visie over autorijden is als volgt: als je de auto goed beheerst, heb je oog voor de omgeving. Als je de gevaren van de omgeving (her)kent, voorkom je problemen. Dan ga je pas écht genieten van autorijden en wordt autorijden het mooiste wat je ooit is overkomen. Zo geef ik les.

 

 

 

Trainen door kilometers te maken

Veilig en zelfstandig autorijden leer je door te ervaren. Goede voertuigbeheersing staat hierbij centraal. Dit ga jij bereiken onder mijn deskundige begeleiding. Voorkomen is beter dan genezen (risicoherkenning). Meerdere onderzoeken hebben aangetoond, dat automobilisten op specifieke plaatsen in de problemen komen (lees: een ongeluk krijgen). Tijdens mijn lessen leer je deze herkennen. Uiteraard coach ik jou in uitzonderlijke situaties zodat je bijvoorbeeld een bermvlucht, noodstop of hellingproef durft te nemen. 'Mentale training' is een rode draad bij dit onderdeel. Echter is het belangrijker je te trainen in zogenaamde ‘hogere orde vaardigheden’. Door risicovolle situaties te herkennen, kun je voorkómen dat je bijvoorbeeld een noodstop moet maken.

 

 

 

De eerste les

Autorijden is erg leuk, toch kan zo'n eerste les wel spannend zijn. Je zult merken dat de les voorbij vliegt! Ik zorg voor een mooie opbouw, zodat je spelenderwijs leert schakelen, remmen en door bochten te gaan.

Wat moet je in ieder geval meenemen tijdens je eerste les?

  Legitimatie en een goed humeur!

 

 

 

De auto

De lesauto is een Seat Ibiza. Deze is voorzien van ABS (antiblokkeersysteem) en andere technische snufjes. Wel zo veilig!

 

 

 

Examen informatie

Om je autorijbewijs te behalen, dien je twee examens af te leggen: theorie en verkeersdeelname. Autorijschool Theo Koops laat je inzien wáárom theoretisch en praktisch inzicht nodig is. Hierdoor ontstaat een perfecte basis om met veel plezier de examens te halen.

Theorie-examen

Een specifiek theorie-examen voor de auto. Naast de gebruikelijke vragen over verkeersregels zijn er aanvullende vragen over verkeersinzicht en specifieke autovragen. Mijn ervaring: onderschat dit examen niet... (slagingspercentage landelijk is < 42%). Bij voldoende deelname help ik jou bij dit examen door vijf ontspannende en leerzame klassikale theorielessen te geven. Hierbij wordt ook de link gelegd naar de praktijklessen en de veiligheid van het autorijden. Twee vliegen in één klap dus. Goede praktijk gaat niet zonder duidelijke theorie. En ik maak deze nog leuk ook!

Examen verkeersdeelname

In dit examen laat je zien, dat je het autorijbewijs waard bent. Actief rijgedrag, creëren van ruimte om je heen en anticiperen zijn beoordelingsaspecten. We maken in de voorbereiding veel kilometers in diverse gebieden. Zo leer je vooruit te kijken en te anticiperen op wat je waarneemt in plaats van wat je ‘kent’. Een vaardigheid waar je in het vervolg van je autocarrière veel plezier van zult hebben.

 

 

 

Instructeur

Mijn naam: Theo Koops. Gepassioneerd rij-instructeur.

Ik ben een levensgenieter eerste klas en ben rijcoach vanaf 1990. Naast rijden op de weg is mijn passie "offroad" rijden. Mijn kwaliteiten als coach mocht ik o.a. bij de politie, ambulance, brandweer en KNMV uitoefenen. Het is voor mij een eer, mijn kennis en vaardigheden op jou over te brengen. Naast kennis over auto- en motorrijden heb ik me gespecialiseerd in communicatie, zodat ik mij beter kan inleven in jouw belevingswereld en je kan bieden wat jij nodig hebt.

Ook mensen met angst of andere problemen met leren zijn bij mij aan het juiste adres.