Motorrijles

Motorrijschool ‘TheoKoops.NL’. Veilig en goed leren motorrijden in de omgeving van Assen.

Beleef samen met mij de passie voor het motorrijden. Lessen worden aangepast aan jóuw behoeftes. Uitdagend en gestructureerd, waarin plezier voorop staat! Aandacht voor de risico’s van het motorrijden: leer veilig en goed motorrijden. Samen met mij leer je hóe.

 

 

 

 

 

Hoe meld ik mij aan?

Om je aan te melden voor rijlessen of voor meer informatie, kun je contact met ons opnemen via telefoon (+31 650 650 130) of via e-mail (info@theokoops.nl). Ook kun je je gemakkelijk en snel aanmelden via de registratieknop.

Klik hier om je snel te registreren 

 

 

Visie

Mijn visie over motorrijden is als volgt: als je de motor goed beheerst, heb je oog voor de omgeving. Als je de gevaren van de omgeving (her)kent, voorkom je problemen. Dan ga je pas écht genieten van motorrijden en wordt motorrijden het mooiste wat je ooit is overkomen. Zo geef ik les.

 

 

 

Trainen door kilometers te maken

Veilig en zelfstandig motorrijden leer je door te ervaren. Goede voertuigbeheersing staat hierbij centraal. Dit ga jij bereiken onder mijn deskundige begeleiding. Voorkomen is beter dan genezen (risicoherkenning). Meerdere onderzoeken hebben aangetoond, dat motorrijders op specifieke plaatsen in de problemen komen (lees: een ongeluk krijgen). Tijdens mijn lessen leer je deze herkennen. Uiteraard coach ik jou in uitzonderlijke situaties zodat je bijvoorbeeld een bermvlucht, hellingproef of een stoeprand durft te nemen. 'Mentale training' is een rode draad bij dit onderdeel. Echter is het belangrijker je te trainen in zogenaamde ‘hogere orde vaardigheden’. Door risicovolle situaties te herkennen kun je voorkómen dat je een bermvlucht moet nemen.

 

 

 

De eerste les

Motorrijden is erg leuk, toch kan zo'n eerste les wel spannend zijn. Je zult merken dat de les voorbij vliegt! Ik zorg voor een mooie opbouw, zodat je spelenderwijs leert schakelen, remmen en door bochten te gaan.


Wat moet je in ieder geval meenemen tijdens je eerste les?

  • Rijbewijs B (of geldig theoriecertificaat A)
  • Stevige schoenen, die minimaal het enkelgewricht bedekken
  • Als je zelf motorkleding, helm, handschoenen hebt dan mag je deze natuurlijk meenemen. Ze zijn echter ook in bruikleen beschikbaar op de rijschool.

Rijlesmotor

De lesmotoren zijn van het merk KTM. De lesmotoren zijn voorzien van ABS (antiblokkeersysteem). Wel zo veilig!  Er zijn verlaagde zadels en aangepaste onderdelen om de zit- en stuurhouding te verbeteren en meer rijcomfort te beleven. Er is ook een 35kWh (A2) versie aanwezig. De coach zelf volgt op een BMW (ik volg nooit met de auto). De eerste les gaan we samen op één motor.

 

 

 

Categorieën

Sinds januari 2013 zijn er aangepaste regels.

A1

(max cilinderinhoud 125 cc, max 11 kW): vanaf 18 jaar. Na het behalen van dit rijbewijs dien je na 2 jaar een aanvullend examen verkeersdeelname te doen voor de categorie A2.

A2

(max vermogen 35 kW): vanaf 20 jaar. Na het behalen van dit rijbewijs dien je na 2 jaar een aanvullend examen verkeersdeelname voor de categorie A (onbeperkt) te doen.

A

A (onbeperkt): vanaf 24 jaar

 

 

 

Examen informatie

Om je (eerste) motorrijbewijs te behalen dien je drie examens af te leggen: theorie, voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelname (AVD). Motorrijschool TheoKoops.NL laat je inzien wáárom de oefeningen die je leert in de aanloop naar het AVB examen zo belangrijk zijn en hoe je deze toepast in de praktijk. Indien je doorstroomt naar een hogere categorie (A1->A2 of A2->A) doe je een aangepast verkeersdeelname-examen met hierin een paar toegepaste bijzondere verrichtingen.

Theorie examen A

Een specifiek theorie-examen voor de motor. Naast de gebruikelijke vragen over verkeersregels zijn er aanvullende vragen over positie op de weg en specifieke motorvragen. Onze ervaring: onderschat dit examen niet... (slagingspercentage landelijk is < 52%). Bij voldoende deelname help ik jou bij dit examen door drie ontspannende en leerzame klassikale theorielessen te geven. Hierbij wordt ook de link gelegd naar de praktijklessen en de veiligheid van het motorrijden. Twee vliegen in één klap dus. Goede praktijk gaat niet zonder duidelijke theorie. En ik maak deze nog leuk ook!

Examen bijzondere verrichtingen (AVB)

Op dit examen laat je zien dat je de motor goed beheerst. Door je motor goed te beheersen, kun je je aandacht richten op het verkeer. Tijdens de lessen leg ik ook duidelijk het verband van de oefeningen naar de toepassing hiervan in het verkeer. Klik hier en kom meer te weten over de inhoud van dit examen. Voor het examen dien je 12 verschillende oefeningen te beheersen. Op je examen zelf voer je er hiervan zeven uit. Vijf oefeningen dienen voldoende te worden afgerond.

Examen verkeersdeelname (AVD)

Op dit examen laat je zien, dat je het motorrijbewijs waard bent. Actief rijgedrag, creëren van ruimte om je heen en anticiperen zijn beoordelingsaspecten. We maken in de voorbereiding veel kilometers in diverse gebieden. Zo leer je vooruit te kijken en te anticiperen op wat je waarneemt in plaats van wat je ‘kent’. Een vaardigheid waar je in het vervolg van je motorcarrière veel plezier van zult hebben.

 

 

 

Instructeur

Mijn naam: Theo Koops. Gepassioneerd rij-instructeur.

Ik ben een levensgenieter eerste klas en ben rijcoach vanaf 1990. Naast rijden op de weg is mijn passie "offroad" rijden. Mijn kwaliteiten als coach mocht ik o.a. bij de politie, ambulance, brandweer en KNMV uitoefenen. Het is voor mij een eer, mijn kennis en vaardigheden op jou over te brengen. Naast kennis over motor- en autorijden heb ik me gespecialiseerd in communicatie, zodat ik mij beter kan inleven in jouw belevingswereld en je kan bieden wat jij nodig hebt.

Ook mensen met angst of andere problemen met leren zijn bij mij aan het juiste adres.